top of page
Keresés
  • Cibi Újraszalvéta / Czibolya Kata

A gyermekek jogainak világnapja

November 20. van. A gyermekek jogainak világnapja.

Ilyen is van.

Hogy mi közünk van nekünk ehhez?

1.

Anyák vagyunk. Mindenki, aki a Cibinél/ben/nek dolgozik, vagy a közeljövőben dolgozni fog, kisgyermekes anyuka.

Így nálunk nem erőltetett, izzadság szagú a "gyerek és anyabarát cég" kifejezés. Na nem mintha lett volna bármi más választásunk.

Amikor a közelmúltban munkatársat kerestünk, már leginkább kisgyermekes anyában gondolkodtunk. Mert az életritmusunk alapján ő illik be a bandába.

Mindannyiunk életében a gyerek az első, aztán jöhet az összes többi meló. Tehát, ha telefonál az ovi, hogy beteg a gyerek, akkor az ovi felé menet gyorsan átszervezzük a magán és üzleti életünket. Amint időnk engedi, beledőlünk a saját kardunkba, de egymás felé nem kell magyarázkodnunk, rosszul érezni magunkat. Hiszen ugyanabban a cipőben járunk.

És láss csodát! Így sem omlik össze a gazdaság.

asztali textil szalvéta

Cibi ÚJRATASAK - FORRÁS: CIBI


2.:

Textiliparban tevékenykedünk.

Mi nagyon szeretjük. Hasznos, tartós, szép és környezetbarát termékekkel foglalkozunk.

Világviszonylatban azonban ez egy undorító, mocskos iparág.

Elgondolkodunk azon, hogy amikor megvesszük az olcsó pólót, az mitől olyan olcsó? Ki, milyen körülmények között, milyen órabérért készítette?

Varázslatok nincsenek. Semmi sincs ingyen, az olcsó nem véletlenül olcsó. Ott valami nagyon nem stimmel, gyanakodjunk!


Az ázsiai régióban a textilipar foglalkoztatja a legtöbb (kis)gyereket, embertelen körülmények között, éhbérért. Mielőtt anya lettem, ezektől a hírektől csak kinyílt a bicska a zsebemben és ökölbe szorult a kezem. Mióta anya vagyok, mindezek mellé még sírógörcsöt is kapok. És ezek egyikével sem segítek azokon a gyerekeken.


Amit viszont mi, a Cibi tehetünk, még ha csepp is a tengerben:

Magyar munkaerőt alkalmazunk. Kisgyerekes anyukát és kis családi varrodát. És nekik annyi pénzt fizetünk, amennyit a munkájukért kérnek, vita és alkudozás nélkül.

gyermekek jogainak világnapja

BOLDOG GYERMEKKOR - FORRÁS: WIX


Egy pici cégnek biztosan egyszerűbb emberségesnek és korrektnek lennie, mint egy világvállalatnak. Nem tudom. De azt tudom, hogy gyerek munkaerőt bárhol, bármilyen indokkal, magyarázattal alkalmazni elfogadhatatlan dolog. A gyermek feladata és joga az, hogy játsszon és tanuljon.

gyermekek jogainak világnapja

BOLDOG GYERMEKKOR - FORRÁS: WIX

Ahogyan tiszteletben tartjuk a saját gyerekeink jogait, helyezzük azt mindenek elé és fölé, úgy ítélünk el minden gyermeket elhanyagoló, bántalmazó, kihasználó, nem tiszteletben tartó szülőt, céget, szervezetet.


82 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

14.000 forinttól olcsóbban, 20.000 forinttól INGYEN szállítunk!

bottom of page