top of page
Keresés
  • Cibi Újraszalvéta / Czibolya Kata

Sütőtök pite után fekete leves

Ha összegyúrhatnánk az amerikaiak szokását meg a magyarok humorérzékét, a Hálaadás utáni napot nem Black Friday-nak (fekete péntek) hívnák, hanem Fekete Levesnek.

Amennyire el vagyok ájulva és meg vagyok hatva a Hálaadástól, annyira irtózom a Black Friday-tól.

Hálaadás másnapján, ami mindig november negyedik péntekje és államilag ugyan nem, de önkéntes alapon gyakorlatilag mindenkinek egy hosszú hétvége része, Amerika népe, miután megette reggelire a lakomából maradt pitét, nekiindul elintézni a karácsonyi bevásárlást.Ehhez a szokáshoz nagyon gyorsan alkalmazkodott a kiskereskedelem és egymást túllicitálva akcióznak, küzdenek a vásárlók kegyeiért. A vásárlók pedig ezt nagyra értékelik. Hálájuk jeléül özönlenek, agyontapossák, összeverik egymást, üzletajtókat törnek be, halált megvető bátorsággal küzdenek az olcsósított porszívóért, "NDK levehető ajtajú turmixgépért" és minden teljesen fölösleges, de akciós kacatért. Mintha az életük múlna rajta.Azok az emberek, akik még csütörtökön nagyon szimpatikusak és irigylésre méltóak voltak, péntekre szánalmassá és röhejessé válnak.


Érdekes, hogy amíg a szép ünnep nem gyűrűzött be hozzánk, addig a blekfrájdéjozás igen.


Az alap elméletet mindkét oldal részéről értem. Én is tervezek vásárlást péntekre és én is nagyon fogok örülni, ha ne adj' isten olcsóbban vehetem meg a Legót. A Legó bolt is örülni fog, ha náluk vásárolok. De hogy agyontaposnám-e érte a mellettem nyomulót hajnali 5-kor? Nem. Megvennék-e minden vackot, csak mert látszólag sokkal olcsóbb? Nem. Egyedül vagyok ezekkel a gondolatokkal? Aligha.

Itt a Cibinél is egybevág a véleményünk.


Ezek után aligha merül fel a kérdés, de azért biztos ami biztos, tisztázzuk:

Lesz-e a Cibinél Black Friday?


Nem.

no black friday

:) - FORRÁS: WIX

208 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

14.000 forinttól olcsóbban, 20.000 forinttól INGYEN szállítunk!

bottom of page