top of page
Keresés
  • Cibi Újraszalvéta / Szemenyei Rella

Itt mindenkinek elment az esze??

Nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg a döbbenetem - ide nem illő szavak nélkül ("csúnya szó! 100 forint!").


2018. október 20. Ilyen-olyan oknál fogva vásárolnom kell a 6 éves fiamnak egy csomag Lego Technic-et. Nagy hegyeket nem akarok megmozgatni, hazafele útba esik egy Interspar - úgy 10 éve biztos nem jártam ott. Nagy lendülettel haladunk - a gyerekkel - befelé, egy konkrét céllal - 1 doboz lego.


És a bejáratot elhagyva nem kapok levegőt. A szavam eláll, ledermedek, káromkodások hosszú és cifra sora hagyná el a számat. A testemmel próbalom eltakarni a látványt a hatévesem elől. A látvány számomra horror. Minden, MINDEN tele csokimikulással, karácsonyi izékkel, biszbaszokkal. Próbálom kitakarni a testemmel, belekezdek valami marhaságba, rögtönzök, hogy eltereljem a figyelmét.


MIÉRT? M.I.É.R.T?

Ordítanám bele a nagyvilágba.

Mikulás nap 6-7 hét múlva van. Karácsony 2 hónap. Miért kell már ilyenkor erőszakkal betolni ezeket az életembe? Miért? Tavaly (is) a késő őszi időszakban nem mertem bevinni a gyereket élelmiszerboltba. Mert nem akarom, hogy szembesüljön a csokimikulásokkal.


Miért?

MERT Ő MÉG HISZ! Hiszi a varázslatot, a misztikusat. Hiszi, hogy van egy piros ruhás, szakállas ember, aki abban leli örömét, hogy végigszánkázza az eget rénszarvasaival es a puttonyából csomagocskákat tesz a tiszta bakancsokba, levelet ír és mindent tud róla. És lehet várni izgalommal.

S ez olyan csodálatos.A gyerek pedig gyerek, ám de nem hülye. Már tavaly felmerült benne, hogy akkor hogy is van ez anyám, a csokimikulásokkal?

Pár hétig megoldom én, hogy cikkcakkban közlekedjek és tiltólistára tegyek helyeket, ha gyerekkel vagyok. Na de 6-7 HÉTIG? Kezdjem már október közepén?


Értem én, hogy üzlet meg minden. De ez már túlzás. Vagy nincs határ? Persze, kezdhetjük szeptemberben is. Vagy augusztusban. Amúgy, ha már októberben kirakják a csokimikit és a többi édességet, akkor több fogy? Nagyobb csomagok készülnek? Több lesz a megajándékozott gyerek? Inkább mikulásos édességet nassolunk, mint alap csomagolásút?


De tényleg!

Október 20.

Itt mindenkinek elment az esze?

Szerintetek?


u.i.

és akkor elegánsan átléptem a karácsonyi észvesztésen....249 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

14.000 forinttól olcsóbban, 20.000 forinttól INGYEN szállítunk!

bottom of page