top of page
Keresés
  • Cibi Újraszalvéta / Czibolya Kata

Csíkos kávé elvitelre - 200-ért

Közlekedek kávéval a kezemben. Csak én nem azt az amerikai filmekből jól ismert módszert alkalmazom, miszerint beidegeskedek egy kávézóba, kérek egy cifrát, aztán kisietek a műanyag kupakos papírpoharammal, amit pár perc rohanás-szürcsölés után belekosarazok egy utcai kukába.

Nagy divat lett sétálós kávéval jönni-menni. Amivel nem lenne nagy baj, ha nem termelne istentelen sok le nem bomló hulladékot és az ár-érték arány is rendben lenne.

Az már sokaknak eszébe jutott és egyre több kávézó is kezdi szorgalmazni, hogy ha valaki nem szeretne helyet foglalni és csészében inni egy jó kávét, inkább sétálna vele vagy haladna a dolgára, az vigye magával a saját hordozható bögréjét és kérje abba a feketét. Kevesebb szemét, kevesebb költség, raktárhely foglalás, mosogatnivaló a kávézónak. Remek, mindenki nyer.

De az mintha keveseknek jutna eszébe, hogy otthon is lehet szép és jó kávét csinálni, saját szájunk íze szerint és azzal nekiindulni a napnak. Javaslom, hogy akinek szintén csini, hőálló, átlátszó üvegpalackja, pohara, kulacsa van, csináljon látványos kávét. Annyival jobb érzés egy szemet gyönyörködtető italt a saját, igényes hordozható poharunkból inni, mint egy gagyi papírpohárból.

Forrás: Wix.com


Hozzávalók:

1 adag fekete kávé

1-2 dl tej

1 teáskanál méz

ünnepnapokon egy kis darabka vanília

tejhabosító


Elkészítés:

A dupla falú üvegpalackom aljára teszek egy teáskanálnyi mézet.

Felforrósítom a tejet, és habosítom. Én a "lenyomós" kávékészítőmmel szoktam (hivatalos nevén: french press). Beleöntöm a forró tejet és a szűrő részét lenyomom-felhúzom jó gyorsan vagy tizenötször. Mintha vajat köpülnék. Na nem mintha szoktam volna vajat köpülni, de így csinálta a büdös banya az Indul a bakterházban.

Ha elkészült, ráöntöm a mézre. Várok pár másodpercet, hogy a tej és a hab rész külön váljon, majd lassan belecsorgatom a kávét. Így a kávé rá fog ülni a sűrű tejre a habréteg alá.


Rácsavarom a kupakot és nekiindulok.

Ha el akarnám rontani a csíkozást, akkor nem vacakolok kanállal. Megnézem rendesen rácsavartam-e a palackra a kupakot, aztán alaposan összerázom.


U.i.: mondjátok már meg nekem, kinek van a reggeli rohanásban annyi ideje, hogy elmenjen egy kávézóig és kiállja a sorát?

124 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

14.000 forinttól olcsóbban, 20.000 forinttól INGYEN szállítunk!

bottom of page