top of page
Keresés
  • Cibi Újraszalvéta / Czibolya Kata

Mit VISZ a Mikulás?

És miért jó ez a gyereknek?

Mi a pláne a Télapózásban? Az, hogy kapunk a csizmánkba egy csomagot? Szerintem távol sem. A készülődés, várakozás, felhajtás, varázslat amit a csizmázás köré kerítünk.

kép: wix.com


Mi nem érjük be egy rituális csizmapucolással, hullapelyhesezéssel, de nem ám! Mi megspékeljük a dolgot a Mikulás megvendégelésével.


Mindenekelőtt mézeskalácsot kell sütni. Holmi bolti keksszel nem éri be a Miki. Idén konkrétan 4 db rénszarvas formájút, 2 db mikulás formájút és egy karácsonyfát.

Aztán meg kell vitatni az italt. Szerintem a Télapó a híresztelésekkel ellentétben nem szereti a tejet. Szerintem inkább a mézes mentateát kedveli.

És akkor ott vannak még a rénszarvasok. Hogy hány darabba vágjuk a mennyi répát, hogy a Télapónak arra már ne legyen gondja és a rénszarvasok se balhézzanak össze.


Aztán meg kell teríteni az előtérben. De úgy rendesen, piros asztalterítő, szép bögre, tányér, szalvéta. Gyertyát csak tűzbiztonság miatt nem gyújtunk.


És reggel sprint az ágyból, megnézni, hogy mekkora eszem-iszomot vágott le a Mikulás.

Érdekes, hogy elsősorban, de még másodsorban sem az szokta érdekelni a gyereket, hogy kapott-e valamit és ha igen, mit, hanem az, hogy mit és hogyan evett-ivott meg a Télapó.


Tehát nálunk nagyon oda kell figyelnie étkezési szokásaira az öregnek. Mert tud ám bakizni. Egy évben például, mikor kivit is kapott a lakomához egyben, hámozatlanul, reggel nem találtuk a kivi héját. "De hol van a kivi héja?!" Sose tudtuk meg. Tavaly meg (gyanítom, hogy hulla fáradtan), rutinból elmosogatott és elpakolt maga után mindent. Nekem kellett hajnalban rémülten kiugrani az ágyból és visszapakolni, összemorzsázni bögrét-tányért, nehogy csalódást hozzon a reggel.

Ha idén nekiáll kimosni, kiteregetni a textilszalvétát, agybajt kapok.


Akárhogy is alakul, a gyerek boldog. Hiszen az általa szépen terített sámlinál vendégeskedett a Télapó. Adott annak, akitől mindenki csak kér.

És ettől többnek, jobbnak érzi magát.


kép: wix.com80 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

14.000 forinttól olcsóbban, 20.000 forinttól INGYEN szállítunk!

bottom of page