Sütőtök pite után fekete leves

 

Ha összegyúrhatnánk az amerikaiak szokását meg a magyarok humorérzékét, a Hálaadás utáni napot nem Black Friday-nak (fekete péntek) hívnák, hanem Fekete Levesnek.

 

Amennyire el vagyok ájulva és meg vagyok hatva a Hálaadástól, annyira irtózom a Black Friday-tól.

Hálaadás másnapján, ami mindig november negyedik péntekje és államilag ugyan nem, de önkéntes alapon gyakorlatilag mindenkinek egy hosszú hétvége része, Amerika népe, miután megette reggelire a lakomából maradt pitét, nekiindul elintézni a karácsonyi bevásárlást.Ehhez a szokáshoz nagyon gyorsan alkalmazkodott a kiskereskedelem és egymást túllicitálva akcióznak, küzdenek a vásárlók kegyeiért. A vásárlók pedig ezt nagyra értékelik. Hálájuk jeléül özönlenek, agyontapossák, összeverik egymást, üzletajtókat törnek be, halált megvető bátorsággal küzdenek az olcsósított porszívóért, "NDK levehető ajtajú turmixgépért" és minden teljesen fölösleges, de akciós kacatért. Mintha az életük múlna rajta.Azok az emberek, akik még csütörtökön nagyon szimpatikusak és irigylésre méltóak voltak, péntekre szánalmassá és röhejessé válnak.

 

Érdekes, hogy amíg a szép ünnep nem gyűrűzött be hozzánk, addig a blekfrájdéjozás igen.

 

Az alap elméletet mindkét oldal részéről értem. Én is tervezek vásárlást péntekre és én is nagyon fogok örülni, ha ne adj' isten olcsóbban vehetem meg a Legót. A Legó bolt is örülni fog, ha náluk vásárolok. De hogy agyontaposnám-e érte a mellettem nyomulót hajnali 5-kor? Nem. Megvennék-e minden vackot, csak mert látszólag sokkal olcsóbb? Nem. Egyedül vagyok ezekkel a gondolatokkal? Aligha.

Itt a Cibinél is egybevág a véleményünk.

 

Ezek után aligha merül fel a kérdés, de azért biztos ami biztos, tisztázzuk:

Lesz-e a Cibinél Black Friday?

 

Nem.

:) - FORRÁS: WIX

 

 

 

 

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Kedvelés
Please reload

Legfrissebb bejegyzés

December 5, 2018

November 9, 2018

November 4, 2018

Please reload

Korábbi bejegyzések
Please reload

címkék
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Please reload